شیوه افزایش رضایت مندی شغلی کارکنان

مقدمه:

رضایت شغلی کارکنان در محیط های کاری از جمله مسائلی می باشد که معمولاً مورد توجه کارفرمایان قرار نگرفته و بدون شک ارتباط مستقیمی بین رضایت شغلی و کیفیت کار وجود خواهد داشت.

زمانی که رضایت شغلی وجود داشته باشد حس تعلق و مشارکت در امور سازمان بیشتر خواهد بود.گاهی پنداشته می شود که ایجاد رضایت شغلی یک امری سخت و در مواردی غیر قابل دسترس می باشد.ولی با اندکی تامل می توان دریافت که به وجود آوردن یا افزایش رضایت شغلی در کارکنان با  انجام اموری آسان و قابل دسترس می باشد.

با وجود تحقیق های فراوان و اختصاص بودجه های سازمانی هنوز هم بیشتر کارمندان لذت چندانی از انجام کار نمی برند و به رضایت مندی مطلوب نرسیده اند.نکته جالب توجه اینجاست که ایجاد رضایت شغلی چندان به هزینه زیادی نخواهد داشت.آمار های موسسه نظر سنجی گالوپ نشان می دهد فقط 12% کارمندان رضایت شغلی دارند.با تمام کوشش هایی صورت گرفته  در هر سال درصد بسیار پایینی به رضایت شغلی کارکنان افزوده می شود که بیانگر آن است که باید رویکردهای متفاوت دیگری برای این امر در نظر گرفته شود. یکی از مقوله های مهم در افزایش رضایت شغلی در سازمان ، اعتماد است و تمام عوامل دیگر به عبارتی زیر مجموعه آن خواهند بود.اگر به شخص اطمینان و اعتماد نداشته باشید آیا می توانید به او در انجام اموری مسئولیت بدهید یا به اوتفیض اختیار کنید؟ از مقوله های دیگر در این زمینه افزایش هوش عاطفی می باشد که این امر موجب یکدلی بین کارکنان خواهد بود.

1- واقع بین بودن نسبت به انتظارات:

موقعی که انتقادات مدیر از کارمندان واقع بینانه نباشد کارمندان در معرض نگرانی ، ناامیدی و استرس قرار می گیرند.بر اساس تحقیقات به عمل آمده 60% کارمندان اعتقاد دارند شغل آنان عوارض روانی به زندگی خصوصی شان وارد کرده است که این امر بیانگر آن است که باید بین کار و زندگی تعادل ایجاد شود.

مدیر یا رهبر یک سازمان باید توجه کافی به میزان کار کارمندان داشته باشند و نباید اجازه دهد کارمندان بیش از حد کار کنند یا احساس کنند که سازمان یا شرکت در حال سوء استفاده از آنان می باشد.

شما به عنوان مدیر، مسؤل هستید لذا باید به طور پیوسته با زیر مجموعه خود ارتباط صادقانه و سازنده داشته باشید تا هر زمانی که انتقادات و اهداف سازمانی برای زیر مجموعه غیر قابل تحمل شود آن هارا تغییر و مورد باز بینی قرار دهید. ایجاد حس بهتر و هماهنگی اهداف سازمان با انتظارات کارکنان از مواردی است که باید در راستای آن تلاش شود تا به رضایت شغلی بیشتر و نقطه مطلوب رسید.

2- قدردانی از تلاش کارمندان :

قدردانی از تلاش کارمندان از ساده ترین و کم هزینه ترین راه هایی بوده که به طور مستقیم منجر به رضایت شغلی خواهد شد.

بنابراین لازم است مدیران شناخت کافی از کارمندان داشته باشند. مطالعات بیانگر آنست که 62% کارمندان بر این باورند که به اندازه کافی از آنان تقدیر و تشکر نمی شود.قدردانی از کارکنان باعث می شود آنان نسبت به سازمان وفادار بمانند.

3- تمرکز به اهداف بلند مدت :

تمرکز به هدف های کوتاه مدت در سازمان و تلاش برای رسیدن به موفقیت کوتاه مدت، نه تنها برای سازمان مفید نیست بلکه در بلند مدت کارکنان را بی انگیزه می کند.

برای انگیزه دهی به کارکنان باید اهداف بلند مدت را به هدف های اصلی انتقال نمائید.

باید دانست که اهداف بلند مدت انرژی بیشتری به سازمان داده و باعث افزایش هیجان مثبت می شود.

4-گسترش ارتباطات در راستای افزایش رضایت شغلی :

داشتن ارتباط بیشتر یک امر مهم می باشد و هیچگاه کسی نمی تواند برشما به علت داشتن ارتباطات زیاد خرده بگیرد.

تلاش کنید ارتباط سالم و صادقانه را جزئی از فرهنگ سازمان زیر مجموعه خود قرار دهید.

بیشتر بودن ارتباط با اعضای سازمان موجب آسایش بیشتر کارمندان شده ، و رضایت شغلی را ارتقا می دهد.

5- اهمیت دادن به سلامتی کارمندان :

سلامتی روان و سلامتی جسمی دو عاملی است که بیانگر وضعیت سلامتی افراد است.

سلامت روانی معمولا از جانب سازمان ها کمتر مورد توجه قرار می گیرد.که سازمان ها باید بیشتر مورد توجه قرار دهند.

برگزاری دوره های ورزشی با تخفیف برای کارمندان از مصادیق توجه به سلامت فیزیکی می باشد.

6- دادن فرصت یادگیری به کارمندان :

هر مدیری باید برنامه جامع برای آموزش کارکنان داشته باشد.آموزش باعث رشد و پیشرفت های شغلی کارمندان خواهد شد.و باعث مشارکت و تعلق خاطر آنان به سازمان خواهد شد.

7- بازخوردهی به کارمندان به صورت پیوسته و مرتب :

بازخوردهی معمولا در امور مدیران نادیده گرفته می شود.اما باید خاطر نشان کرد کارکنان علاقه به این موضوع دارند.

معمولامدیران علاقه ندارند ضعف های کارکنان را گوشزد کنند ، اما کارکنان علاقه بیشتری به اطلاع از ضعف های خود دارند.اگر بازخوردهای شما صحیح و صادقانه باشد کارمندان از شما قدردانی خواهند کرد.

سعی کنید حداقل ماهی یکبار و به صورت مستقیم نظرات خود را به کارمندان انتقال دهید.

8- پرورش روابط دوستانه در محیط کار :

برگزاری نشست های ماهانه و صرف ناهار به صورت دورهمی روابط دوستانه را افزایش خواهد داد.

9- ترسیم مسیر شغلی دقیق :

روش بسیار قدرتمند دیگر ترسیم آینده ای است که کارکنان انتظار آن را می کشند، هرچه بیشتر در مورد آینده روشن و مسیر شغلی مشخص با کارکنان صحبت کنید آن ها بیشتر از قبل رضایت شغلی خواهند داشت.

دیدگاهی یافت نشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *